28.03.2024

Зупиняє час: Тернопіль, Карпати і Крим на картинах тернопільської художниці Люби Поворозник

Креатор буд

Живопис — покликання тернопільської художниці Люби Поворозник. За плечима у майстрині понад 20 років досвіду малювання олійними фарбами. Це переважно природа, намальована із натури.

“Найчастіше, це те, що у межах Тернополя, куди ми можемо на велосипедах поїхати з чоловіком і сином: навколо озера, Івачів, за Білою. Наш парк, його багато у мене на картинах”, — розповідає художниця.

Згадує досвід малювання і за межами України – в Іспанії, а також у такому далекому тепер Криму.

“Я його дуже люблю. І він у мене є, він зі мною. От є Гурзуф, в самому Артеку, на пляжі Аю-Даг”, — додає Любов Поворозник.

Вона малює не лише для себе, а і на замовлення. Зізнається, копіювати чиїсь або свої роботи не любить. Хоче, аби кожна людина отримала свою неповторну роботу.

Живопис — це емоції. Пейзажі — це спогади із дитинства, коли дивишся на знайомі місця і згадуєш себе. Саме тому картини не рідко стають гарною ідеєю для подарунка.

“Було, що малювала зі старих чорно-білих фотографій. Намагалася передати якісь види для людей дорогі, але оживити їх фарбами”, — згадує художниця.

Своєю майстерністю ділиться із молодшим поколінням на пленерах у складі творчо-мистецької групи “Удін і компанія”.

Загалом, зізнається Любов, щаслива від того, що присвятила життя мистецтву. Хоча у наші країні це і не легко. Для багатьох малювання це хобі, а основна робота — інша. Дехто взагалі виїжджає за кордон, де мистецтво цінується більше. Та майстриня живе і працює тут, на рідній землі, і продовжує творити.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,