20.04.2024

Карантинний експеримент: що можна купити у магазинах Тернополя в період локдауну

Ваша реклама

Без шкарпеток, дитячих іграшок, канцелярії та інших товарів. На 16 днів в Україні припинили продаж цілої низки непродовольчих товарів на ринках та у магазинах. Причина — зимовий локдаун.

Так, з 8 до 24 січня українські магазини та ринки взагалі закрилися на карантин, або ж стрічками обмежили доступ до товарів. Тепер придбати потрібні речі можна в інтернеті, або ж спробувати купити з-під червоних стрічок.

“Т1 Новини” зайшли в декілька тернопільських магазинів та у торгові центри, аби побачити на власні очі, в якому режимі ті працюють і чи працюють взагалі. Заходимо до одного з торгових центрів, тут практично всі магазини закриті і людей всередині мало.

Схожа ситуація чи не по всіх магазинах в центрі міста. Людей всередині практично немає, а перелік товарів, які продають, обмежений. В деяких магазинах під стрічками більше половини товарів.

Посуд, побутова техніка, декор для дому, косметика і ще багато іншого. Продаж всіх цих речей під забороною . Журналістка “Т1 Новини” бере пару шкарпеток і йде на касу. Всіма правдами і не правдами таки вдалося придбати товар. В наступних магазинах заборонені товари не продали.

Чому продаж саме цих товарів заборонений пояснив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов. З його слів, таким чином зменшується потік людей в торгових центрах та магазинах.

До слова, в цей період посилені обмежувальні заходи запровадили й в інших країнах світу. Зокрема, в Німеччині, Чехії, Австрії, Англії.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,