27.04.2024

Головко позивається на обласну раду: у суді розглядали виплату грошової компенсації та виклик на допит депутатів

Креатор буд

В окружному адміністративному суді триває розгляд справи колишнього голови обласної ради Михайло Головко вимагає компенсувати зарплату, яку не отримував через вимушені прогули, та поновитися на посаді На черговому судовому засіданні побували й наші журналісти.

Отже, Михайло Головко позивається на обласну раду. Екс-голова хоче, щоб його звільнення визнали протиправним і поновили на посаді. На друге засідання Михайло Головко не з’явився. Журналістам у телефонній розмові пояснив, перебував на суді у Києві, де розглядали апеляцію щодо запобіжного заходу в справі ймовірного отримання ним хабаря.

Представник Головка зазначив, чиновнику мали б виплатити грошову компенсацію з листопада по лютий. Адже це час “вимушеного” прогулу. Зауважив, подали усі докази, які дозволять суду встановити фактичні обставини. А також адвокат позивача подав відповідь на відзив облради.

Натомість представниця облради Оксана Михальчук подала заперечення та клопотання про виклик свідків. Каже, саме депутати зможуть пояснити суду обставини, які сприяли скликанню сесії, на якій проголосували за припинення повноважень голови. Проте адвокат Головка заперечував таке клопотання.

Проте суддя таки задовільнила клопотання облради про допит свідків.

Наступне засідання відбудеться через два тижні. Нагадаємо, Михайла Головка звільнили з посади голови Тернопільської обласної ради рішенням сесії, яка відбулася 26 жовтня. Тоді “за” проголосували усі депутати.



Джерело | Т1 Новини