29.03.2024

У Тернополі вшанували пам’ять Слави Стецько

Ваша реклама

Сьогодні, 14 травня, –  100-річчя легендарної українки, нашої землячки, незламного борця за Українську державність Слави Стецько. Голова обласної ради Віктор Овчарук, депутати, представники патріотичних організацій поклали квіти до меморіальної дошки Слави Стецько у Тернополі  та погруддя її чоловіка Ярослава Стецька, які упродовж усього життя вели боротьбу за незалежність України. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської обласної ради.

«Слава Стецько – одна з найяскравіших українських жінок,  яка зробила величезний внесок у відродження Української  державності. Її життєвим кредом були слова: «Я вірю в українську націю». І усе її життя було боротьбою за самостійну Україну. Тернопільська обласна рада підтримала ініціативу щодо відзначення Року Слави Стецько на Тернопільщині,  і сьогодні ми вшанували її пам’ять та пам’ять її чоловіка Ярослава Стецька, – зазначає Віктор Овчарук. – Вони обоє – героїчні приклади, як потрібно любити свою країну і бути їй вірними  до останнього подиху».

Слава Стецько – одна з лідерок ОУН (б), багаторічна очільниця Антибільшовицького блоку народів, засновниця Конгресу українських націоналістів та народний депутат України трьох скликань.

 



Джерело | Тернопільська обласна рада

Мітки: ,