27.04.2024

Понад 3 тисячі боржників можуть відключити від електропостачання на Тернопільщині

Ваша реклама

Наприкінці 2023 року уряд скасував мораторій на відключення боржників за надані житлово-комунальні послуги, в тому числі і за електроенергію.

Тепер за наявності заборгованості за спожиту електричну енергію, постачальник універсальних послуг ТОВ “Тернопільелектропостач” має право на її припинення споживачу із дотриманням вимог Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Оператор системи розподілу ВАТ “Тернопільобленерго”, на вимогу постачальника та відповідно до Правил роздрібного ринку електричної енергії, зобов’язаний провести відключення електропостачання у споживачів, які  заборгували за спожиту електроенергію.

Станом на 31 січня цього року понад трьом тисячам боржникам направили попередження про дату припинення електропостачання, в разі не сплати боргу.

“Якщо споживача відключили за заборгованість, то для відновлення електропостачання він повинен повністю сплатити борг, пені, штрафи та відшкодувати витрати за відключення та підключення об’єкту, які зазнав електропостачальник і тільки потім оператор системи розподілу за зверненням ТОВ “Тернопільелектропостач” зможе відновити електроенергію протягом 3 робочих днів у містах та 5 робочих днів в сільській місцевості”, — підкреслили в “Тернопільобленерго”.



Джерело | Т1 Новини