28.03.2024

Головою Тернопільської райради став свободівець Віктор Козорог, а ЄС пішла в опозицію

Ваша реклама

У Тернополі відбулося перше засідання сесії районної ради. Перед офіційним початком, традиційно – молитва та благословення священників. Після цього кожен з депутатів отримав свій мандат. Обрали голову, лічильну комісію та секретаріат. Очолив райраду Тернопільського району свободівець Віктор Козорог, який, до речі, був єдиним кандидатом на цю посаду.

За результатами виборів до Тернопільської районної ради пройшли 7 політичних сил: «Європейська Солідарність», ВО «Свобода», партія «За майбутнє», ВО «Батьківщина», а також «Слуга народу», «Голос» та Радикальна партія Олега Ляшка.

Одним з головних питань на засіданні було те, хто ж стане новим головою Тернопільської районної ради. На цю посаду висунули свого кандидата лише представники Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Тож, шляхом таємного голосування депутати обрали головою Віктора Козорога. З 54 обранців “за” проголосували 39, “проти” – 0, не голосували – 15.

Щодо новообраного голови, то Віктор Козорог розповів, що до 2013-го року працював у Господарському суді Тернопільської області, у 2013 брав участь в подіях на Майдані, а в 2015 році поїхав на схід України.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, який був присутній на засіданні, наголосив, що готовий співпрацювати з новообраними депутатами райради. У разі виникнення питань у районі чи громадах – просить звертатись, аби разом вирішувати проблеми виборців.

На першому засіданні сесії районної ради вже утворилася опозиція. Так, представники партії «Європейська Солідарність» не брали участі в голосуванні за голову районної ради. Кажуть – через те, що бачили як в обласній раді сформувалася коаліція. До неї увійшли представники партії « За майбутнє», «Слуги нагороду», «Голос», «Свобода». В такій конфігурації партійці «Європейської Солідарності» себе не бачать, зазначив Віктор Шумада.

До слова, напередодні сесії районних рад також відбулися й в інших двох районах області. Так, у Чорткові головою райради обрали Марію Чупрій, а Кременецької –Світлану Кебалюк.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,