20.04.2024

Парламент схвалив законопроєкт про бронювання військовозобов’язаних

Креатор буд

Фото з мережі Інтернет

Відстрочка від призову. Верховна Рада прийняла за основу (перше читання) законопроєкт про внесення змін у закон про мобілізацію щодо бронювання військовозобов’язаних. Так звану відстрочку від призову під час мобілізації, яку видають працівникам критично важливих органів та підприємств.

Про це йдеться на сайті парламенту, пише Громадське.

Законодавці пропонують, щоб військовозобов’язаних, заброньованих на період мобілізації та воєнний час, можна було призвати на військову службу за їхньою згодою. А людей з інвалідністю можуть призвати на військову службу за їхньою згодою і тільки за місцем проживання.

Також у документі розширюється опис того, які саме військовозобов’язані підлягають бронюванню. Це зокрема працівники:

в органах держвлади та місцевого самоврядування (у тому разі, коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів в особливий період);

на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні замовлення;

на підприємствах, в установах і організаціях, які виробляють товари, виконують роботи та надають послуги оборонного призначення для задоволення потреб ЗСУ та інших військових формувань в особливий період;

на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Такі військовозобов’язані не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.

У пояснювальній записці автори законопроєкту вказують, що такі зімни дозволять підтримати національну економіку в умовах воєнного стану, зберегти кадровий потенціал суб’єктів господарювання та забезпечити заброньованим військовозобов’язаним реалізацію права на захист Батьківщини.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,