27.04.2024

День героїв відзначають сьогодні в Україні

Креатор буд

Свято всіх борців за самостійну Українську державу. Сьогодні, 23 травня, в Україні відзначають День Героїв, вшановуючи пам’ять всіх русинів-українців, які впродовж тисячоліть покладали життя за незалежну і вільну від ворогів Українську державу.

У цей день поминаємо предків і сучасників, завдяки яким маємо можливість жити в Україні, розмовляти рідною мовою, дотримуватися українських звичаїв і традицій. Це і лицарі Київської Русі, і козаки Гетьманської Доби, гайдамаки, опришки, вояки армії УНР, УГА, ОУН, УПА, герої Небесної Сотні, військові сучасної російсько-української війни.

Відомо, що рішення створити таке свято було прийняте під час II Великого збору Організації українських націоналістів 1941 року. А дату обрали на честь видатного громадського діяча, командира збройних сил, ідеолога українського націоналізму Євгена Коновальця. Його 23 травня 1938 року підступно вбили в Роттердамі. Після здобуття Україною незалежності свято здобувало все більшу популярність. Нового сенсу набуло після початку агресії росії в 2014 році.

Тож сьогодні вкотре дякуємо нашим героям. Щира їм слава та шана. І вічна пам’ять загиблим захисникам.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,