20.04.2024

День героїв у Тернополі: історія про тих, хто віддав життя за незалежність

Креатор буд

Незалежність – слово за яким стоять сотні війн, протистоянь і життів тих, хто в різні епохи не побоялися відстоювати інтереси своєї країни. День героїв – свято, яке об’єднує різні покоління українців. Від козацької доби, УПА і до сьогодення. Коли попри фактичну незалежність боротьба продовжується. І ціною власного життя нову сторінку в історії першими почали писати студенти на Майдані в 2013.

А далі почалася війна на сході України. І вже впродовж 6-ти років тисячі хлопців і дівчат за покликом серця відмовляються від звичного ритму життя і їдуть на передову боронити спокій мільйонів українців. Вони – Герої, які пишуть історію на наших очах.

Напередодні Дня героїв у Тернополі вшанували пам’ять всіх тих, хто не злякався бути сміливим і взяв зброю до рук. Десятки тернополян прийшли до Стели Героїв війни на Сході і пам’ятника Степану Бандері для того, щоб віддати шану і покласти квіти. Серед них голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш та міський голова Тернополя Сергій Надал.

Орденом «За заслуги» в цей день нагородили учасника бойових дій в Афганістані – Євгена Філя. Чоловік каже, обов’язок кожного з українців – не забувати про тих, хто в різні часи боронив наш спокій.

Також у Тернополі сьогодні вшанували і пам’ять того, хто зміг перетворити слово у зброю. В день перепоховання Тараса Шевченка тернополяни помолилися також біля пам’ятника великому пророку і поклали квіти.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,