25.04.2024

День Героїв: історії тернопільського військового та 24-річного рятівника

Ваша реклама

Вони боролись і досі відстоюють незалежність України, її сувернітет, територіальну цілісність та свободу. Мова про героїв нашої держави. Це козаки, січові стрільці, вояки армії УНР, ОУН-УПА. А тепер, ще сучасні герої Небесної сотні та бійці російсько-української війни.

Серед них – Ярослав Антонюк. Одразу після Революції Гідності він добровольцем пішов боронити кордони держави. Чоловік зазначив, тоді сподівався на краще майбутнє, тому вчинити по-іншому просто не міг. Війна для нього закінчилась 7 років тому, коли він підірвався на гранаті.

Після поранення Ярослав переніс декілька операцій. Йому витягнули уламки гранати з голови та встановили титанову сітку. Досі він проходить реабілітацію та активно займається спортом.  Чоловік не вважає себе Героєм, лише зауважи – не міг вчинити по-іншому. Справжніми Героями назвав Бандеру та Шухевича.

Є справжні герої і серед тих, хто жве на мирній території. Це ті, які своїми вчинками змінюють та роблять світ  кращим. Одним із них став Дмитро Мудрий. 24- річний хлопець, який разом із батьком рятував життя своїх братів. У їхньому будинку трапився вибух, через імовірний витік газу. Коли усе довкола палало, попри шалений біль та серйозні опіки, хлопець кинувся рятувати молодшого брата. Про це розповідала його мати Олена, адже Дмитра Мудрого більше немає серед живих.

Жінка зазначила, вона не може повірити, що сина більше немає. Адже постійно відчуває його підтримку, тільки уже із неба. В честь Дмитра вона вирішила біля кожної Тернопільської школи, де він навчався посадити гортензію. У цьому їй допомагають учні. Усі речі сина мати дбайливо береже і частину його ідей планує реалізувати.

Ярослав Антонюк та Дмитро Мудрий чинили, як підказує серце. Щиро, по-совісті, навіть розуміючи що наражають себе на смертельну небезпеку.

Отож, усім тим героям, хто зараз в окопах, відвойовує чи рятує на мирній території, чи уже не з нами, щиро дякуємо. Ваші чисті помисли, чесність та неймовірна людяність роблять наш світ кращим.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,