29.03.2024

Антитерористичні навчання відбулися у Тернополі

Креатор буд

Звільняли заручників і знешкоджували зловмисників. Такою була легенда антитерористичних навчань, які провели у Тернополі.

Терористи начебто прибули в місто, аби спровокувати масштабну надзвичайну ситуацію та змусити органи влади виконати низку політичних вимог.

У випадку відмови, зловмисники погрожували «підірвати» саморобні вибухові пристрої, приховані на об’єктах критичної інфраструктури міста та жорстоко розправитися із заручниками.

Щоби звільнити людей, правоохоронці вступили зі зловмисниками у переговори, однак через агресивну поведінку бойовиків було прийнято рішення розпочати штурмову операцію.

Бійці спецпідрозділів силових відомств знешкодили обидві  групи умовних терористів: першу, під час штурму приміщення, в якому утримували заручників, другу – при спробі втечі на захопленому автомобілі.

Навчання провели для того, аби перевірити захист систем життєдіяльності міста від терористичних посягань. Також правоохоронці відпрацьовували механізм дій у таких ситуаціях.

У навчаннях взяли участь фахівці Служби безпеки, Національної поліції, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, Військової служби правопорядку, представники влади.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,