03.05.2024

Уряд відкриває КПВВ з окупованим Кримом , а в РНБО повідомляють, що гуманітарної катастрофи через нестачу води на півострові немає

Креатор буд

Уряд ухвалив рішення про відкриття КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом з 29 серпня. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

“Згідно з рішенням Кабінету міністрів України 26 серпня 2020 року, починаючи з 00:00 29 серпня (субота) припиняє дію Розпорядження № 979 “Про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2“ від 8 серпня 2020 року”, — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, уряд України приймав рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї з 9 серпня.

Також голова РНБО Олексій Данілов повідомив, що «Підстав для “гуманітарної катастрофи” на півострові через начебто нестачу води не існує. Місцеві водні ресурси здатні задовольнити потреби населення. А проблему водозабезпечення вкрадених промислових, сільскогосподарських та інших підприємств, а також російських військових об’єктів нехай розв’язує російська окупаційна влада».

Нагадаємо, як повідомило представництво Президента Володимира Зеленського, Київ не планує відновлювати подачу дніпровської води в Крим до деокупації півострова.

Голова делегації України в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук раніше заявив, що воду в анексований Крим можна дати в разі гуманітарної катастрофи.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,