27.04.2024

Партію вакцин проти проти дифтерії, кашлюку отримала Україна

Креатор буд

Фото: МОЗ України

В Україну доставили 350 тисяч доз вакцини проти дифтерії, кашлюку та правця для проведення рутинних щеплень у 2024 році від Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ України.

Вакцина АКДП забезпечує ефективний захист від трьох небезпечних хвороб. Дифтерія вражає серце, нервову систему та нирки. Правець вражає нервову систему, рівень смертності сягає 70%. Кашлюк легко передається дітям і дорослим. Хвороба викликає сильний і неконтрольований кашель. У немовлят це може викликати небезпечну для життя затримку дихання (апное).

Доставлені вакцини розподілять між медзакладів країни у всіх областях.

За підсумками 11 місяців 2023 році 77,3% дітей до року в Україні отримали щеплення від дифтерії, кашлюку та правця. Щеплення проти дифтерії, правця та кашлюка входить до Календаря профілактичних щеплень та є безоплатним. Згідно з національним календарем щеплень, вакцина АКДП вводиться у віці 2, 4, 6 і 18 місяців, потім у 6 років проводиться ревакцинація вакциною АДП (дифтерія-правець), а в 16 років — вакциною АДП-М (проти правця та дифтерії зі зменшеним вмістом антигена, що використовується для дорослих).



Джерело | Т1 Новини