08.05.2024

Лабораторія сімейного лікаря: у медуніверситеті Тернополя відкрили ще один клас для студентів-практикантів

Креатор буд

Вже кілька років студенти медуніверситету відпрацьовують свої вміння на манекенах у симуляційному центрі.

До того практикувались на базі реанімаційного, педіатричного, приймального відділень і у пологовій залі. А віднедавна – і у лабораторії сімейного лікаря. Адже саме це відділення сьогодні відкрили. Тут матимуть змогу випробовувати свої вміння у різних ситуаціях. Прийом пацієнта, огляд, визначення діагнозу, направлення до інших спеціалістів. Про це розповіла керівниця симуляційного центру ТНМУ ім. І.Я. Горбачевського Галина Цимбалюк.

За її словами, умови тут максимально наближені до реальності. Все для того, щоб студенти здобували необхідний досвід і в реальному житті не розгубились у схожих ситуаціях. Ректор навчального закладу Михайло Корда зауважив, що саме цей симуляційний центр став одним із кращих в Україні. Такі навчальні класи називаються “Лабораторії клінічних навичок для сімейних лікарів”. Асистентки також наголосили, що такі інновації вкрай важливі.

Додамо, проєкт «Розвиток медичної освіти в Україні» ще з 2018 року допомагає університетам впроваджувати освітні інновації в рамках реформи медичної освіти Мінздоров’я.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,