24.04.2024

День людей, які пережили рак: тернополянка розповіла історію боротьби з онкологією

Ваша реклама

Чотири роки тому медики діагностували в Оксани Содомори рак молочної залози. Той день в її пам’яті закарбувався назавжди.

Жінка проходила обстеження у столичній клініці. Одним з обов’язкових пунктів було УЗД молочних залоз, під час нього лікарі і виявили онкологію. Тернополянка зазначила, що життя дало таке випробовування і вона вирішила боротися. Після цього, на неї чекало 6 курсів хіміотерапій та тривала реабілітація.

Оксана пригадала, були моменти, коли складно давалися найпростіші дії. В такі дні допомагала підтримка близьких та бажання жити. З труднощами, але жінка все ж змушувала себе підніматися з ліжка. Ходила в магазин, на прогулянку, часто і проходилась повз роботу – обласну університетську бібліотеку. Робила це для того, аби повернути себе до звичайно життя і не впасти в депресію. Та насправді лікування жінки тривало 8 місяців. Не минулося і без наслідків. Тривалий час Оксані було складно звикнути до нового тіла, адже після гормонального лікування вона набрала близько 20 кілограмів.

Сьогодні ж вона разом активістками організації «Амазонки Тернопілля» допомагає тим, хто тільки стає на шлях боротьби з онко. Адже Оксана Содомора з власного досвіду знає, віра в свої сили і підтримка рідних – найважливіші ліки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,