19.05.2024

У Тернополі відкрилися салони краси

Ваша реклама

З понеділка, 11 травня, у Тернополі дозволена робота перукарень та салонів краси. Вже сьогодні можна було побачити, що частина із них відкрилася, а майстри розпочали запис клієнтів. Проте, слід пам’ятати, що власники несуть особисту відповідальність за дотримання правил карантину.

Послаблення стало можливим завдяки Постанові КМУ. Головний санітарний лікар України у свою чергу також затвердив тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів під час надання послуг в умовах карантину в перукарнях та салонах краси. Про це Віктор Ляшко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

При цьому він підкреслив, що відновлення економіки після карантину має відбуватися в балансі з тим, аби здоров’я та життя людей не наражалося на небезпеку.

Серед основних вимог до індустрії краси:

  • виміряти температуру усім працівникам до початку зміни, якщо вона вища 37,2 оС або, якщо є ознаки РЗ – такий працівник до роботи не допускається;
  • клієнти приймаються виключно за попереднім записом, при чому має бути врахований час на дезінфекцію та прибирання приміщення;
  • працівники повинні бути одягнені у маску або респіратор без клапана та рукавички. З ними має бути проведений відповідний інструктаж щодо правил використання ЗІЗ.

Детальніше – у Постанові.

Нагадаємо, 03 квітня, заступник Міністра охорони здоров’я-головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко перебував із візитом на Тернопільщині. Він провів зустріч з керівництвом області та міста, відвідав Козівську центральну районну лікарню та кілька інших медзакладів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,