18.05.2024

Міхеіл Саакашвілі працюватиме над реформами в Україні – Грузія має питання

Ваша реклама

Президент України Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ. Як наслідок – Грузія відкликає для консультацій свого посла у Києві.

“Щиро вітаю Міхеіла Ніколозовича з новим відповідальним викликом. Вірю, що він зможе надати імпульс Національній раді реформ та допоможе в здійсненні важливих змін у житті країни”, — зазначив Володимир Зеленський.

Указом, який Президент підписав 7-го травня, вносяться зміни щодо єдиної державної політики реформ в Україні, забезпечення діяльності Національної ради реформ і Виконавчого комітету реформ та положення про Національну раду реформ. Указ набирає чинності з дня його опублікування, – пише УНН.

Новий голова Виконавчого комітету реформ заявив, що Україну чекають докорінні зміни, зокрема в галузі медицини: “Спроби частково змінювати нічого не приносять. Спроба реанімувати старі, совкові реформи не працюють. Перебудувати стару систему не можливо. Її треба повністю змінити”.

Міхеіл Саакашвілі додав – його офіс буде всередині Офісу президента, бо це традиційний орган, який розташований при президентові України, – УНІАН.

Зауважимо, у Грузії призначення Саакашвілі на будь-яку державну посаду в Україні викликало обурення. За даними грузинського видання Imedinews, попри проблеми, що виникли, тамтешній міністр закордонних справ Давид Залкаліан заявив: “Грузія не розглядає розрив дипломатичних відносин або перегляд стратегічного партнерства, але призначення особи, засудженої та розшукуваної грузинською судовою владою, викликає питання”.

Наразі ж з’явилась інформація про те, що Грузія відкликає свого посла у Києві, – пише ВВС Україна.



Джерело | УНН

Мітки: , ,