02.05.2024

Протестують під Верховною Радою: активісти з Тернопільщини проти законопроєкту про мову

Ваша реклама

Від Карпат і до східних кордонів. Українці з різних куточків нашої країни сьогодні приїхали до Києва, аби висловити свою позицію стосовно скандального закону про мову.

З самого ранку під стінами Верховної ради – сотні людей. Серед них є і представники Тернопільщини. Депутат обласної ради Степан Барна каже, що зараз є завдання зробити все, аби на території України було якнайменше російської мови. Не тому, що ми не любимо її, а тому, що ми виступаємо проти російського імпералізму, який нав’язується нам з Кремля.

Депутати Тернопільської облради приїхали до столиці із зверненням до нардепів та президента України. Голова Віктор Овчарук переконаний, що впровадження змін в законі про мову – це один із прикладів намагання знищити досягнення п’ятого президента України – Петра Порошенка.

Активістка ГО “Справа громад” Вікторія Кривоніс розповідає, попри те, що народилася на Тернопільщині, а виросла в Росії, проте українську любить з малечку. Тому й приїхала до Києва на акцію протесту, аби захистити рідну мову.

Попри те, що законопроєкт Бужанського сьогодні  потрапив до порядку денного, його на засіданні Верхованої  ради так і не розглянули.  Тернопільські ж активісти кажуть,  стоятимуть на своєму доти, поки не відстоять позицію рідної української.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,