18.04.2024

Основне з прес-конференції Президента України

Ваша реклама

Ще рік на вирішення конфлікту на Донбасі, для оновлення і будівництва мостів влада шукає гроші, однієї каденції на виконання обіцянок – недостатньо. Про це сьогодні на прес-конференції говорив Президент України Володимир Зеленський.

“З точки зору “Мінська” і цього треку – будемо боротись до кінця за “Мінськ”. Тому що з “Мінськом” пов’язані санкції проти Російської Федерації. Ви прекрасно знаєте, що їх всі хочуть зняти: не тільки Росія, а й багато європейських країн, які розуміють, що й вони економічно страждають через ці санкції. Але ми будемо боротись. Рік я даю на те, що ми будем боротись”, – сказав Володимир Зеленський.

З його слів, з самого початку боротьби, і через коронавірус, трошки загальмованим є “мінський процес”.

“Тому я даю собі ще кілька місяців, щоб все ж дотиснути і ми знайшли дипломатичний вихід з ситуації згідно “мінських домовленостей”. Я б не хотів застосовувати план B і C. Незважаючи на те, що суспільство по-різному оцінює прямі перемови президента Зеленського і президента Путіна, я впевнений, що ми повинні це робити, не скидуючи “Мінськ”, а паралельним треком”, – додав Президент.

Президент Володимир Зеленський заявив, що дає рік, щоб знайти вирішення конфлікту на Донбасі у “мінському форматі” УНН.

Обговорювали сьогодні і проблему автошляхів в Україні. Завдання влади — побудувати всі державні дороги, водночас є проблема з ремонтом шляхів місцевого значення. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції, передає УНН з посиланням на пресслужбу ОПУ.

“Ми справді збільшили у дев’ять разів кількість доріг, які ми побудуємо цього року. Незважаючи на проблеми, на економічну кризу, на COVID-19, побудуємо дороги. Скільки їх? Близько 4,5 тис. кілометрів”, — сказав Глава держави.

“Скільки ми приїжджаємо в міста — там ситуація не така швидка. На жаль, на це ми не маємо впливу поки що. Але будуть місцеві вибори, і я впевнений, що в багатьох містах у нас буде вплив, і ми побудуємо всі дороги в містах”, — заявив Президент.

Крім того, наразі влада працює над пошуком 3 мільярдів доларів для оновлення всіх мостів України та будівництва нових.

Під час пресконференції Володимир Зеленський зізнався, що йому може не вистачити однієї каденції для виконання всіх обіцянок і він “подумає” про другий термін, передає кореспондент УНН.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,