19.05.2024

Комітет виборців України назвав нардепів, які майже не голосують у Верховній Раді

Креатор буд

Комітет виборців України проаналізував участь депутатів у голосуваннях Верховної Ради від початку цього року. 10 десять народних обранців пропустили 90% голосувань Ради.

«Частина народних депутатів фактично саботує роботу парламенту. Складно зрозуміти об’єктивні причини, через які депутат не бере участь в голосуваннях Ради впродовж кількох місяців поспіль», – зазначив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

За даними КВУ в низки народних депутатів критично низькі показники участі в голосуваннях. Антилідером в такому рейтингу став Олександр Герега (співвласник мережі «Епіцентр»), який за період із 1-го січня по 6-те травня 2020 року взяв участь лише 0,38% голосувань Ради. Тобто, депутат натиснув кнопку лише 8 разів за понад чотири місяці роботи.

Низькі показники голосувань також у бізнесмена і столичного забудовника Вадима Столара (ОПЗЖ). Він взяв участь в 1,1% голосувань – натиснув кнопку «за», «проти» чи «утримався»23 рази.

Наступний в списку волинський бізнесмен і співвласник мережі автозаправних комплексів WOG Степан Івахів (група «За майбутнє»). Депутат взяв участь лише в 3,2% голосувань Ради за чотири місяці.

У переліку депутатів, які майже не голосують колишній телеведучий 1+1 Олександр Дубінський («Слуга Народу»), який взяв участь лише в 4,2% голосувань, зауважують на сайті КВУ.

До слова, починаючи з 1 січня в Раді відбулося 2088 голосувань.



Джерело | КВУ

Мітки: , , ,