29.03.2024

Будівництво дитсадка у Білецькій ОТГ перевірив Міністр

Ваша реклама

Омріяний дитячий садок за декілька місяців. У Білецькій ОТГ шаленими темпами звели дошкільний навчальний заклад європейського зразка. Подивитися на хід будівельних робіт сьогодні приїхав міністр розвитку громад на території України Олексій Чернишов.

У Білецькі ОТГ розповідають, проєкт був дуже ризикованим, адже потребував великих вкладень та чималих зусиль. За словами Білецького сільського голови Дмитра Малика, розмір садочка 33 на 33, він розрахований на 120 місць, 6 груп,  є і актовий зал, і спортивний зал.

Громада ще у 2017 році подала цей  проєкт на «Фонд регіонального розвитку», пройшовши усі необхідні процедури, вже у жовті 2019 року розпочалися будівельні роботи. Такий візит до громади вже не перший. У рамках програми «Велике будівництво» міністр відвідає й інші великі проєкти Тернопільщини.

«Наші діти, не тільки в Білій, а і в В. Глибочку, і в Плотичі, і в Ігровиці отримають такі ж яскраві, великі, просторі школи і садочки», – зазначила начальник відділу освіти Білецької сільської ради Ірина Ленько.

Загалом з державного бюджету на будівництво дошкільного навчального закладу у Білецькій ОТГ виділили 28 млн 840 тис грн, а з місцевого бюджету – майже 10 млн.

Додамо, що попри те, що у селі Біла проживає більше трьох тисяч людей, немає жодного дошкільного навчального закладу.

Крім того, в результаті впровадження такого проєкту, покращаться умови соціально-освітнього середовища для молодих сімей та з’являться додаткові робочі місця в селі.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,