18.04.2024

Аварія на трасі М-19: поблизу с. Мишковичі зіткнулись легківка та рейсовий автобус

Ваша реклама

Аварія через машину патрульних. Поблизу Тернополя, на трасі М-19 легківка зіткнулась із автобусом. А все через те, що по зустрічній їхала патрульна. Так описують події вчорашнього дня очевидці.

Сім’я Гайдамаків повертались у Тернопіль зі села. Голова сім’ї – водій, вирішив випередити рейсовий автобус, для цього виїхав на ліву смугу. Обганяючи автобус водій легківки побачив, як навпроти нього, по зустрічній мчить машина патрульної поліції. І вже через кілька секунд – аварія. На щастя, водій легківки відреагував вчасно – загальмував і уникнув лобового зіткнення, та все ж вдарив автобус. Пасажирів легкового авто, а це дружина і діти водія, госпіталізували.

На місці аварії наша знімальна група зустріла родича. Ігор Гайдамака каже, на скільки йому відомо, патрульна машина їхала з проблисковим маячком, але без сирени. Додає, його брат гальмував та повернув праворуч, відповідно, «догнав» автобус.

Зіткнення відразу відчули у рейсовому автобусі. На щастя,  ніхто з 8-ми пасажирів, серед яких була і дитина, не постраждав. Водій рейсового автобуса Михайло П’янківський розповідає, автомобіль патрульних справді з’явився на дорозі раптово. Чоловік також не розуміє, чому машина поліції їхала зустрічною, якщо там й так дві смуги.

На місці аварії працюють патрульні та чекають слідчих, а наша знімальна група тим часом поїхала у лікарню, аби дізнатись як почуваються потерпілі. Усі четверо – у шоковому стані. У дітей, а це хлопчики чотирьох та семи років, попередній діагноз – забій грудної клітки. У жінки – лікарі підозрюють струс головного мозку. Чоловік Роман Гайдамака каже, найбільше його обурює, що правоохоронці жодним чином на цю ситуацію не відреагували, а просто проїхали. А коли зупинялись повертаючись, то сказали, що вони на спецзавданні й поїхали далі.

Водії кажуть, ДТП трапилась через машину патрульних. У пресслужбі УПП в Тернопільській області пояснили – цей транспортний засіб належить підрозділу ГУНП в Тернопільській області.

В Управлінні патрульної поліції не коментують, чи дійсно їхні працівники були при виконанні службових обов’язків. Все ж кажуть – справою надалі займатимуться слідчі ГУНП.  А в Нацполіції нас запевнили, що наразі немає порушеного кримінального провадження за цим фактом. Потерпілі ж зараз у медичних закладах, їх стан контролюють лікарі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,