25.04.2024

Жити чи працювати: тернополяни про “карантин вихідного дня”

Ваша реклама

Зачинено, зачинено, зачинено. Так виглядав Тернопіль ще цієї весни, коли практично всі магазинчики, ринок, і ті, хто не торгує ліками чи продуктами – перестали працювати. Вже на ці вихідні ситуація може повторитися.

“Карантин вихідного дня” – нововведення від уряду, яке діятиме із 14 до 30 листопада. Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, пояснив, економіка країни не витримає повного локдауну, як роблять в деяких європейських країнах, але щоб розірвати ланцюг зараження – у нас запровадили помаранчеву зону, і карантин вихідного дня.

Відтак, у суботу і неділю переважно працюватимуть лише магазини, де продають їжу та аптеки.

Думки тернополян, з якими спілкувалася наша знімальна група, із цього приводу розділилися. Хтось проти – бо треба працювати, а у вихідні у заклади чи магазини приходить найбільше клієнтів, та дехто таки готовий сидіти вдома, бо кажуть, так можна уникнути інфікування.

Отже, відповідно до рішення Уряду, у будні дні по всій території України діє карантин «помаранчевої» зони, а у вихідні діятимуть додаткові обмеження. В Уряді зауважують, розуміють, що рішення не популярне, та це має дозволити зменшити кількість важкохворих і зменшити навантаження на медичну систему.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,