25.04.2024

Життя у “червоній” зоні: жителі Гусятинщини розповіли про реалії суворих обмежень

Креатор буд

Знімальна група Т1 Новини побувала у Гусятині, щоб на власні очі побачити, і вам показати життя місцевих мешканців, у той час, коли населений пункт – у «червоній» карантинній зоні.

У центрі селища міського типу, на лавці, відпочиває пані Неля з другом. Жінка одразу застерігає, щоб наша знгімальна група працювала на безпечній відстані. Зазначає, маску при собі має та наразі її зняла. Розповідає, містечко давно дотримується карантинних правил, тому після введення «червоної» зони, майже нічого не змінилось.

А от пан Семен – не місцевий. Каже, коли сюди їхав знав, що в Гусятині багато хворих на COVID-19. Тому всюди ходить лише у масці. Чоловік розуміє всю серйозність ситуації та сподівається, що за півроку-рік весь світ вийде з такого «карантинного» стану.

А що ж відбувається за межами районного центру? Щоб зрозуміти, яка там ситуація, наша знімальна група поїхала у сусіднє місто – Копичинці. Люди там найбільше обурюються через закриття шкіл та дитячих садків, адже, кажуть, хворих в малих населених пунктах не так і багато, а не всі діти мають можливість навчатися онлайн.

“Червона зона” на Тернопільщині, це насамперед діти, яким не вистачає “живого” спілкування із ровесниками та нових знань, кажуть місцеві. До того ж, більшість людей налякані, адже не впевненні у завтрашньому дні.

Додамо, що державна комісія ТЕБ та НС знову оновила зонування – Гусятинщина залишилась у «червоній» ще на тиждень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,