19.04.2024

Жителі садівницького товариства біля Тернополя 4 дні вимагали у голови увімкнути світло в будинках

Креатор буд

На території садівницького товариства “Вишневий сад”, поблизу Тернополя, вже кілька днів проблеми зі світлом.

А для Галини Сеньків із чоловіком – це справді важливо, адже в їхньому будинку все працює від електрики.

Проблеми, розповідає Галина, почалися ще у п’ятницю, 18 жовтня. Того дня, коли повернулися додому, то виявили, що світла немає. З’явилося воно наступного дня вранці, тоді й подумали, що проблема вичерпана, та як виявилось – дарма.

Галина розповідає – підозрює, що світло відключає голова садівницького товариства “Вишневий сад” (с. Петрики) Володимир Ковальський, через суперечки, пов’язані з парканом. Голова кооперативу, де живуть люди, надіслав їм листа. У тексті йшлося, що цю споруду встановили самовільно і з порушеннями. А також просять знести паркан протягом 30-ти днів. Подружжя переконане, проблеми зі світлом влаштовують спеціально, аби вони швидше знесли паркан. Хоча, зауважує пані Галина, мають вирішити цю проблему до 23-го жовтня, наразі – чекають на геодезичну службу, щоб впевнитися, хто правий у цій ситуації.

Наша знімальна група зателефонувала голові кооперативу Володимиру Ковальському, щоб почути його позицію – чи дійсно є проблема зі світлом і якщо є, то чому. На що він сказав, що насправді не працює одна фаза, а люди мають відповіді на свої запитання.

Чоловік Галини показує електричний щиток. Каже, дійсно, на їхній вулиці будинки під’єднані до різних ліній, тому у більшості світло є. А у їхньому будинку, і ще кількох – немає. Ключ у голови товариства, на стовпі пише, і саме він має  забезпечити подачу електрики.

Як переконалася наша знімальна група, окрім вищезгаданого господарства, світла минулих вихідних не було у ще мінімум 2-х будинках.

Ми зателефонували до Галини у вівторок, 29 вересня. Вона каже, у понеділок приходили фахівці, і підтвердили, що паркан збудовано без порушень. Щодо ситуації зі світлом, то пані Гали розповіла, що в суботу електрик не зміг вирішити проблему, а вже у понеділок електрика в будинку з’явилася без їхнього втручання. Тож, наразі ситуацію вирішено.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,