29.03.2024

Журналістка стала жертвою шахраїв: аферисти в Інтернеті просять гроші від чужого імені

Креатор буд

Героїня нашого сюжету – журналістка Соломія Паньків розповіла, що невідомі створили точну копію її сторінки у соцмережі та почали просити гроші від її імені у друзів та знайомих.

Одна із знайомих дівчини – Соломія Федорович ледь не повірила. Студентка з Києва розповіла, що спочатку погодилася надіслати гроші, але коли запитала навіщо гроші, то отримала відповідь  «для оплати за навчання». Попросила реквізити, а після цього людина видалила всю перепискуТаке ж повідомлення отримали щонайменше 15 людей. Серед них і Марія Крикунова – студентка з Кривого рогу. Розповідає, що їй повідомлення надійшло з нового аккаунту в Телеграм. Підозрілими дівчині здалася неграмотність та суржик співрозмовниці, адже зауважує, Соломія так ніколи не спілкувалася.

Аферисти розраховують на тих, хто не перевіряє інформацію. Бо дійсно, спершу користувач бачить фотографію і не звертає уваги на все інше. Та, на щастя, знайомі нашої героїні вирішили перепитувати, чи дійсно потрібні гроші. Для цього одні телефонували, інші просили шахраїв записати голосове повідомлення. Так і викрилась правда, а Соломія відразу повідомила про ситуацію у соцмережах.

Після того, як знайомі Соломії Паньків запідозрили неправду – шахрай видалив фейкову сторінку. Нажитись на них йому не вдалось. Тож, ми зробили цей сюжет, щоб попередити вас – в Інтернеті дуже легко обманути, видавши себе іншою людиною. Тому, будьте пильними та перевіряйте подібні повідомлення від своїх знайомих!



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,