25.04.2024

Запорука здоров’я дитини: тернопільські матусі про користь  грудного вигодовування

Ваша реклама

Грудне вигодовування – запорука здоров’я дитини. В цьому запевняють медики, адже саме в материному молоці є всі необхідні жири, білки та вітаміни, необхідні  дитині.

Переконалася в цьому і тернополянка Юля Новак – мама двох  дітей.  Жінка каже,  ще під час першої  вагітності почала цікавитися інформацією про грудне вигодовування. Зауважує, що на цю тему є чимало інформації, зокрема про те, наскільки це корисно.

Багато м’яса,  овочів, фруктів, а  також відмова від солодкого та смаженого. Юля розповідає, аби не нашкодити діткам, харчувалася згідно з рекомендаціями лікарів. Жінка вважає, саме завдяки грудному вигодовуванню малеча зараз практично  не хворіє.

Слова Юлії  підтверджують і лікарі.  Кажуть,  у молоці матері міститься понад 300 поживних  речовин.  Тому жодна суміш повноцінно  замінити його не зможе.

Завідувачка відділення новонароджених спільного  перебування КНП «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» Світлана Васьковець каже, медики рекомендують до 6 місяців годувати дитину виключно  грудним молоком. Потім можна додавати адекватний прикорм. Взагалі, зауважує, дитину можна годувати і до 3 років, але з 6-ти місяців пригодовувати більш твердою їжею.

Тернополянки, з якими поспілкувалась наша знімальна група, теж запевняють – годували своїх  дітей грудним молоком, бо  бачать у цьому лише позитиви.

Окрім всіх  плюсів для здоров’я дитини медики кажуть,  грудне вигодовування  позитивно впливає на післяпологове відновлення жінки. А матері з впевненістю кажуть, саме це дарує жінці ні з чим незрівнянну радість материнства.

Зауважимо, у перші 7 днів серпня щорічно, з 2001-го року, відзначають Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,