16.04.2024

Замість “бейбі-боксів” – гроші: з вересня діють нововведення для тернопільських породіль

Ваша реклама

5 тисяч гривень замість «пакунка малюка». З першого вересня українські матусі не отримуватимуть так званих “бейбі-боксів”. Натомість – видаватимуть грошову компенсацію. Її сума затверджена Міністерством соціальної політики і становить 5 тисяч гривень. Отримають виплату і новоспечені матусі, і ті,  хто досі не отримав пакунка.

Серед породіль, яким не видали «бейбі-бокс» – тернополянка Олена. Жінка розповіла, народила донечку ще 3 місяці тому, а «пакунка малюка» не отримала. В управлінні соцполітики записали всі дані та сказали, що повідомлять, коли буде актуальна інформація. Досі, зазначає жінка, ніхто нічого не повідомляв.

Хоча «пакунка малюка» пані Олена не отримала, каже гроші замість цього – це хороша ініціатива. Адже не завжди батьки приходять народжувати з усіма необхідними для дитини.

Щоб отримати гроші замість «бейбі-боксу» потрібно звернутися в місцеве управління соцполітики, написати заяву та подати необхідні документи. Це обов’язково зробити поки вашій дитині не виповнився 1 рік. Гроші приходитимуть на спеціально створену картку  і наразі – лише у “Приватбанку”.

Витрачати кошти можна буде лише купуючи речі дитині або породіллі. До того ж, тільки в тих магазинах, перелік яких розміщений на сайті Міністерства соціальної політики. Тернополянки до такого нововедення ставляться по-різному – дехто вважає, що краще отримати «пакунок малюка», інші ж переконані, що краще самостіно купувати необхідні речі.

Усіх, хто отримуватимуть допомогу внесуть у спеціальний реєстр Мінсоцполітики. Згодом його передадуть у банк, де на спеціальні рахунки перераховуватимуть кошти.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,