20.04.2024

За позовом прокуратури на Борщівщині підтверджено безпечність дитячих майданчиків

Ваша реклама

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури повідомляє, що на Борщівщині за позовом прокуратури підтверджено безпечність дитячих майданчиків, вартістю майже 400 тисяч гривень.

Виконано рішення Тернопільського окружного адміністративного суду, яким задоволено позов Чортківської місцевої прокуратури до Борщівської міської ради і комунального підприємства про визнання протиправною бездіяльність вказаних установ та зобов’язано їх провести технічну інвентаризацію, паспортизацію дитячих ігрових майданчиків, вартістю майже 400 тисяч гривень.

Працівники прокуратури з’ясували, що орган місцевого самоврядування та експлуатаційне підприємство, закупивши дитячі ігрові майданчики, допустило  їх введення в експлуатацію без паспортизації цих об’єктів благоустрою. Оскільки відсутність відповідної документації ставила під сумнів безпечність перебування дітей в таких ігрових зонах, розташованих на території об’єднаної територіальної громади, прокуратура подала відповідний позов до суду, який задоволено.

Додамо, питання створення безпечних умов для життя і здорового розвитку дитини перебуває на постійному контролі органів прокуратури.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,