26.04.2024

За недоспані ночі: 16 жінок Тернопільщини отримали звання «Мати-героїня»

Креатор буд

Ще 16 жінок з Тернопільщини офіційно отримали почесні звання «Мати-героїня». Нагрудний знак та відповідне посвідчення вручили і Надії Юськів з Бережан.

У пані Надії – шестеро дітей. І вона переконана, що успіх виховання – в єдності, дружба та любові.

Її діти різного віку. Розповідає, старші вже закінчили університети Тернополя і Києва, середущі – школярі, є в сім’ї і дошкільнята. Жартує, що діти виховують дітей, адже старші допомагають меншим з уроками та заохочують їх до цікавих занять. Старший син, до прикладу, викладає танці.

Надія Юськів, ділячись емоціями розповідає, що іноді хвилюється про те, що ніколи не буде достатньо часу, щоб зрозуміти, що вже все можливе зробила для своїх дітей. Головне для неї –виховати їх хорошими людьми.

Від сьогодні ще 16 жінок Тернопілля гордо носитимуть звання «Мати-героїня». Це матері, які народили та виховали 5 та більше дітей. Вітав їх, зокрема, голова ОДА Володимир Труш.

На рівні країни таких жінок щорічно нагороджують. Звання їм присвоює Президент. Лиш за період з 2005 по 2019 таку нагороду вручили 6 670 жителькам нашої області. Цьогоріч – вже 678 «Матерів-героїнь» Тернопілля носять ордени Героїнь.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,