19.04.2024

Юні майстри в Ланівцях створюють унікальні вироби з соломи

Креатор буд

Оригінальний декор для дому. У Ланівцях юні майстри створюють різноманітні вироби з соломи. Розповідають, іноді на створення оригінальних фігурок може піти й по декілька місяців, адже процес складається з декількох етапів.

Один з перших – створення плетінок. Наша знімальна група бачила, як це відбувається.

Майстри кажуть, це досить довгий процес. Іноді плести потрібно по декілька годин, адже саме ці деталі будуть основою для майбутнього виробу. Діти, які займаються цим ремеслом, запевняють, що створювати такі вироби легко і з цим зможе впоратися кожен.

Коли основа готова – можна починати робити сам виріб. Майстри кажуть, цей етап може зайняти від декількох днів до 2-3 місяців. Наприклад, курку, яку бачила наша знімальна група, робили понад півтора місяці.

Заслужена майстриня народної творчості України Зоя Вів’юрко показала та розповіла про основи створення таких виробів. Діти ж кажуть, готові вироби часто дарують своїм близьким та рідним.

Окрім фігурок, юні майстри також створюють картини-аплікації. Кажуть, займаються саме цим ремеслом, адже таким чином зберігають і продовжують традиції нашого народу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,