27.04.2024

Які вуха, такий розум: науковці розповіли, як визначити інтелект людини за формою вух

Креатор буд

За формою вух наші предки могли визначити характер людини, її сутність. Як виявилося, вуха здатні “розповісти” багато цікавого не тільки про характер людини, а й про її розумові здібності.

Взаємозв’язок між формою обличчя, губ, брів і вух цікавив людину з давнини. Зокрема, Піфагора, Гіппократа, Аристотеля, Полемона та інших.

Річ у тім, що на відміну від інших частин тіла — вуха не змінюють своєї форми. Сформувавшись при народженні вони можуть лише пропорційно збільшитися в розмірі.

Ідентифікація людини за формою вух має таке ж важливе значення, як і встановлення особистості за відбитками пальців. Розроблений британським комп’ютерним дослідником Марком Ніксоном метод ідентифікації людей за вухами, дозволяє з точністю до 99,6% отримати інформацію про людину.

Важливе значення має і асиметрія вух людини. Як встановили вчені Астонського університету Ганни Топакас і Джефа Томаса, люди, які мають велику різницю у розмірах вух, володіють великим інтелектом.

Відповідно до даних східних фахівців, які вивчають фізіогноміку, будова вух може розповісти про дитячі роки людини. Якщо зовнішній, середній і внутрішні обідки, а так само мочка вуха мають правильну форму, то у людини було щасливе дитинство. Важливим фактором є розташування вух щодо брів людини. Про високо розвинутий інтелект говорить лінія вух, яка розташована вище лінії брів.

Великі вуха найчастіше характеризують осіб з добре розвиненим музичним слухом. Люди з маленьким розміром вушної раковини — більш чуттєві. М’ясисті вуха частіше зустрічаються у похмурих і жорстоких людей. Притиснуті до голови вуха говорять про обережність і стриманість.

Володарі довгої мочки вух більш витривалі, а на Сході це ознака мудрості. Люди з маленькою мочкою вуха — педантичні. Прямокутна форма вух характерна для людей, які володіють сильним характером.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,