20.04.2024

Як тернопільські волонтерки допомагають військовим із пораненнями після виписки добратися до місця призначення

Ваша реклама

Допомога військовим – ця справа в Україні є чи не святою. Ці люди роблять неймовірне для захисту країни, тож тут у тилу чимало людей присвятили себе допомозі воїнам. Зокрема, пораненим. Сьогоднішня історія про відчайдушних тернополянок, які допомагають військовим, яких за рішенням ВЛК виписують із лікарні, але самостійно вони ще не можуть самостійно пересуватися через поранення. Навіть на милицях.

Наша знімальна група разом із Цвітаною Гевко і Надією Левицькою пройшли цей шлях і побачили, які дві тендітні жінки допомагають воїну сісти на потяг до Одеси.

Цвітана та Надія прибули до одного із лікувальних закладів. Жінки забирають звідси воїна Руслана. Після трьох місяців лікування його виписали. Потяг до Одеси, яким їде чоловік, відбуває близько 23.00 У воїна поранена нога, самостійно ходити він ще не може.

Руслан звернувся до волонтерок, аби ті допомогли добратись до залізничного вокзалу, адже як зробити це самотужки —не уявляє. Тож дівчата знайшли йому візок. Цвітана має власний транспорт. Воїна пересаджують в автівку, візок складають у багажник. І далі дорога до залізничного вокзалу. Там вже своя процедура. Волонтерки підходять до чергового вокзалу, повідомляють номер потяга і вагону, яка саме потрібна допомога.

Руслан чекає на свій потяг. Черговий по вокзалу повідомлений, що потрібна допомога з посадкою. Коли всі пасажири сіли – черга Руслана.

Дівчата забирають візок і віддають Руслану милиці. Воїн сів  у потяг – місію виконано. Жінки ж готові чекати поки ще хтось подзвонить і попросить про допомогу з доїздом.

На вокзалі волонтерки спілкуються і з іншими захисниками, яким без допомоги важко пересуватись. Тож у Цвітани і Надії виникає запитання – чи є механізм, як воїни із серйозними пораненнями після виписки мають добиратись до транспорту, аби далі їхати додому. Бо ж стан здоров’я  їм не дозволяє пересуватись самостійно.

Як ситуацію прокоментували у департаменті охорони здоров’я Тернопільської ОВА — дивіться.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,