24.04.2024

Де військові та їхні родичі можуть отримати психологічну допомогу у Тернополі

Креатор буд

Психологічна реабілітація. Через війну така допомога має вийти на якісно новий рівень в Україні. Адже кожного українця так чи інакше не оминули наслідки воєнних дій. Та найголовніше, психологічної реабілітації, серед іншого, потребують наші воїни і їхні родини. Реєстр фахових закладів, куди військові можуть звернутися і безкоштовно отримати допомогу, ведуть, зокрема, у Мінветеранів. В Тернопільській області вже є один заклад, який долучився до реєстру і вже допомагає людям. Подробиці дізнавалися наші журналісти.

Як відзначила головна спеціалістка сектору Міністерства у справах ветеранів у Тернопільській області Ірина Скасків, Міністерство у справах ветеранів розпочало відбір суб’єктів, які можуть надавати послуги психологічної реабілітації. І наповнювати реєстр надавачів послуг. Заклади повинні мати можливість сформувати мультидисциплінарну команду, куди будуть входити фахівці — лікар-психіатр, лікар-психотерапевт, лікар-психолог і психолог.

Першим закладом на Тернопільщині, який внесли у реєстр постачальників послуг з психологічної реабілітації для ветеранів і членів їхніх сімей у 2023 році стала тернопільська нейроклініка “Меморія”.

Як розповіла лікарка-психіатр, доцентка кафедри психіатрії ТНМУ ім. І. Я. Горбачевського Олена Смашна, команду у клініці сформували з фахівців, які вже мали досвід роботи з військовими. У закладі людина має отримати весь спектр спеціалізованої психіатричної і психотерапевтичної допомоги. Починаючи від діагностики і до лікування.

Отож допомогти впоратися із психологічними проблемами покликані фахівці закладів, які зокрема, співпрацюють із Міністерством ветеранів. Це може бути і приватний, і комунальний заклад. На сторінці Міністерства у розділі “е-Ветеран” для організацій є інформація як додатися до Реєстру постачальників послуг з психологічної реабілітації для ветеранів і членів їхніх сімей. Військові тут же ж можуть дізнатися, як і де безкоштовно отримати таку допомогу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,