25.04.2024

Британські інструктори провели тренінг з тактичної медицини та надання першої медичної допомоги для тернопільських студентів

Ваша реклама

Британські інструктори з медицини — у Західноукраїнському національному університеті. Вони провели інструктаж з тактичної медицини та основ поводження під час евакуації поранених людей. Експерти в цих питаннях – Пол Вільям та Грант Бейлі з Британської міжнародної компанії “Akkadian security”.

Пол Вільям – британець. Нещодавно він приїхав в Україну. Тут працює з міжнародними організаціями, а ще його робота – дбати про безпеку населення в різних ситуаціях.

Зі студентами експерт поділився власним досвідом з евакуації постраждалих осіб із небезпечних місць та розказав про основи тактичної медицини.

Задля якісного проведення тренінгу британські інструктори привезли з собою усе необхідне обладнання. Сподіваються, що надалі усі їхні поради студенти зможуть з користю використовувати.

“Ми подивились на різні види спорядження, які може мати в своєму спорядженні медик, а також навчились як користуватися ним і першочергово, звісно, наголосили на тому, що потрібно бути надзвичайно обережним з такими видами травм”, — відзначив Пол Вільям.

Захід відбувався у два етапи. Спершу — лекція. Студенти слухали теоретичний матеріал та мали змогу поспілкуватись із спікерами. Після — відбувся практичний тренінг.

Інструктори ділились власним досвідом, як використовувати підручні матеріали, щоб допомогти пораненим та чим можна замінити професійні засоби. Студенти мали змогу спробувати себе у ролі рятувальників, а також бути потерпілими.

“Нам демонстрував пан Пол як правильно допомагати та надавати першу медичну допомогу при поранені хребта, при пораненні шиї. Це дуже була цікава лекція так як ми дізнались багато чого нового”, — поділилася враженнями студентка факультету фінансів та обліку ЗУНУ Олександра.

Зустріч відбулась у рамках реалізації договору про співпрацю між Західноукраїнським національним університетом та Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв до класичного університету Тернополя.

Лекцію слухали студенти різних спеціальностей, зокрема студенти факультету правоохоронної діяльності, військовослужбовці та представники національної поліції.

“Для студентів провели найцікавіший безпековий курс з британцями, які дійсно мають бойовий досвід. Вони можуть поділитися, як діяти при надзвичайних ситуаціях”, — підкреслив старший викладач кафедри міжнародних економічних відносин ЗУНУ Олександр Сохацький.

Тренінги такого типу – це можливість бути обізнаними, аби швидко реагувати у екстрених ситуаціях. Засвоївши такі інструкції студенти будуть більше знати та ефективніше діяти в разі небезпеки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , , ,