26.04.2024

Як правильно користуватися генератором, аби не виникло небезпеки, пояснили надзвичайники

Ваша реклама

Фото: vseodetyah.com.ua

Подбайте про безпеку. Коли електроенергії немає, рятівною соломинкою може стати генератор. Утім надзвичайники просять людей дотримуватися правил пожежної безпеки, щоб генератор не наробив біди.

Отже генератор можна використовувати тільки на відкритому повітрі. Під час роботи він виділяє чадний газ, який є небезпечним для життя і взагалі не має потрапляти до приміщення.

Встановлюйте генератор так, щоби відстань до найближчої поверхні (стіни, вікна тощо) була не менше за 6 метрів. Це важливо, тому що під час роботи він сильно нагрівається й предмети поблизу можуть спалахнути.

Заправляйте генератор на відкритому повітрі й тримайте паливо якомога далі через ризик пожежі.

Так, вчора ввечері саме через порушення правил експлуатації генератора загинув житель села Бобриця, що на Київщині. Сім’я використовувала генератор для освітлення оселі, він знаходився прямо в приміщенні. У результаті отруєння загинув голова родини, його дружину медики госпіталізували.

Нагадаємо, на Тернопільщині розгорнули “пункти незламності”, де можна зігрітися та зарядити телефони на час відсутності електроенергії в оселях тернополян.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,