02.05.2024

Як отримати відстрочку від служби призовникам Тернопільщини

Ваша реклама

Вступники 2020-го можуть отримати відстрочку від призову. Таке рішення спільно прийняли у Офісі Президента, Міністерстві освіти та Генеральному штабі України. Однією із причин є перенесення строків призову через карантин.

Заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Дем’янчук розповів, що Указом президента України від 23 березня 2020 року № 93, перенесено строки проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу з квітня-червня на травень-липень цього року.

Призивати на  службу не будуть юнаків 18-19 років. Лише за власним бажанням. Отож, призову підлягають категорії громадян, які в червні і травні закінчили вищі навчальні заклади. Справу кожного призовника ретельно вивчатимуть районні комісії.

Т. в. о.  військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату Олександр Скумбрій зауважив, що на засіданнях розглядатимуть варіанти надання відстрочки вищезаданим категоріям, щоб надати їм можливість отримання вищої освіти.

Для отримання такої відстрочки призовнику потрібно прийти у військовий комісаріат, написати заяву і надати, затверджену ректором, довідку з навчального закладу. Окрім цього, в умовах карантину, в усіх районах області призовників тестуватимуть на коронавірус, а ті в кого результат буде позитивним – проходитимуть 14 денну ізоляцію на місці служби.

Зауважимо, із резервного фонду ОДА виділили 45 тисяч гривень для придбання тестів. Станом на сьогодні на військову службу уже відправили 327 осіб. Планове завдання для області – 500 юнаків.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,