29.03.2024

Як медики Почаєва борються з коронавірусом

Ваша реклама

У Почаєві, на Тернопільщині, впродовж тривалого часу ситуація із захворюваністю на COVID-19 була нестабільною. Щоб підтримати медиків та допомогти їм засобами індивідуального захисту лікарів відвідала команда волонтерів. 

Фельдшери Світлана та Галина, які працюють на швидкій у Почаєві розповіли, що в машинах обов’язково має бути захисний одяг, адже ніколи не знають до кого саме їдуть. Діляться – буває часто, що людина приховує свій діагноз і таким чином, наражає на небезпеку усю бригаду швидкої.

Костюми, у яких їдуть на виклик – одноразові й використовуються щоденно, каже старший фельдшер бригади швидкої допомоги Почаївської підстанції Галина Сімчук, тому весь індивідуальний захист постійно потребує оновлення. Щоб підтримати медиків до Почаєва приїхали волонтери – лікарям доставили південнокорейські костюми. Вони надійні та легкі, що важливо в умовах спекотного літа.

Депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна розповів, таку допомогу надають не вперше. Він зауважив, що лікарі в області все ж не забезпечені відповідними засобами захисту, а відповідно, захисні костюми постійно актуальні.

Передали такі й у місцеву амбулаторію. Там працює шестеро сімейних лікарів. Декларації з ними підписали понад 12 тисяч пацієнтів. Завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини в м. Почаїв Тетяна Процюк, зазначила, що забезпечення масками та рукавичками в них є, а от костюми й справді надають волонтери.

У місцевій лікарні кажуть, за час карантину на коронавірус захворіли 25 медиків. На щастя, більшість з них уже повернулись до роботи, 3 ще на амбулаторному лікуванні. В цей заклад також передали захисні костюми, щоб на робочому місці відчували себе захищеними.

Спілкуючись із лікарями благодійники підсумовують – для медиків справді важливо отримати надійні засоби захисту, які дають їм можливість безпечно працювати і допомагати людям. Народна депутатка України Софія Федина каже, що забезпечення і захист лікарів в таких умовах життєво необхідний.

Додамо, що захисні костюми і пульсоксиметри від благодійного фонду Європейської Солідарності, окрім Почаєва, отримали й медичні заклади у Кременці та Ланівцях.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,