28.03.2024

ВРУ призначила міністра освіти та міністра аграрної політики

Ваша реклама

Верховна Рада України у четвер, 17 грудня, ухвалила постанову про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. Відповідне рішення підтримали 226 народних депутатів України. До цього Шкарлет був т.в.о. міністра. Також ВРУ ухвалила постанову про призначення Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України. «За» проголосували 242 нардепи, передає УНН.

Щодо Шкарлета, то він з червня 2020 року тимчасово виконував обов’язки міністра освіти і науки України. До 2020 року займав посаду ректора Чернігівського національного технологічного університету.

Нагадаємо, що низка відомих науковців підписалися під відкритим зверненням до голови ВР та нардепів із проханням не призначати чинного в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета на посаду міністра. Серед іншого, повідомляється, що у червні 2020 року були оприлюднені матеріали, що засвідчують наявність плагіату у науковому доробку Шкарлета.

Також освітні громадські організації написали відкрите звернення до Президента, голови Верховної Ради України, прем’єр-міністра й народних депутатів щодо можливого призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Варто зазначити, що комітет з питань освіти Верховної Ради на своєму засіданні напередодні не знайшов голосів на підтримку кандидатури Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти.

Щодо Лещенка, то він під час свого виступу зазначив, зокрема, що він є прибічником “максимального дерегулювання та детінізації аграрного сектору нашої держави”.

Додамо, раніше комітет з питань аграрної та земельної політики за дорученням голови Верховної Ради розглянув і підтримав подання Прем’єр-міністра про призначення Лещенка Міністром аграрної політики та продовольства України.

Як повідомляв УНН, на початку тижня народний депутат Ярослав Железняк заявив, що у парламенті розглядають кадрові зміни в п’яти міністерствах: енергетики, освіти, екології, аграрної політики та у справах ветеранів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,