20.04.2024

Військовий облік на Тернопільщині: що змінилося у 2023 році

Ваша реклама

Звірка даних про призовників, військовий квиток в “Дії”, облік за кордоном—ці та інші зміни внесли у закон про військовий облік українців. Де тепер можуть перевірити ваші документи та як хто вестиме облік резервістів, призовників і військовозобов’язаних — дізнавалися наші журналісти.

Отже на початку року Кабмін затвердив порядок обліку призовників і військовозобов’язаних резервістів в Україні та за її межами. Йдеться про звірку даних призовників. Її тепер робитимуть у селах та містах шляхом обходу дворів. Військовозобов’язані, як це було і раніше, стоятимуть на загальному і спеціальному військових обліках.

“До загального обліку – всі військовозобов’язані, а до спеціального – люди, заброньовані підприємствами на час особливого періоду чи воєнного стану, як от в даний час”, — відзначив військовий комісар Тернопільського обласного ТЦК СП, полковник Ігор Гусєв.

Звірятимуть кількість військовозобов’язаних, щоб мати реальну картину в містах і областях. Бо з умовно 200 тисяч резервістів, наприклад на Тернопіллі, фактично на місці є лише третина. Інші ж проживають не за місцем комплектування чи покинули країну. Тепер дані оновлять. І, згідно з новим порядком, спробують їх оцифрувати. Тобто військовий квиток з’явиться в застосунку “Дія”.

Облік військовозобов’язаних вестимуть і за кордоном. Дипломатичні відомства мали б зареєструвати українців, які перебувають в іншій країні, а також “сприяти” їх поверненню в Україну під час мобілізації, у воєнний час і в особливий період. Подробиці про зміни в законі дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,