19.04.2024

Відзначити Різдво так, аби відчути дух народження Христа: поради тернополянам

Креатор буд

Свято, яке об’єднує родину за святковим столом та звучить мелодією гучної коляди. 7-го січня закінчується сорокаденний Різдвяний піст.

Розпочинаються свята 6 січня — це святвечір. Як тільки на небі з’явиться перша зірка уся родина сідає за стіл, де 12 пісних страв. Цього дня християни дотримуються суворого посту. Але, як зазначає отець Сергій, він не є обов’язковим.

“Якщо ви старше 14 років і молодше 60, якщо не маєте хвороби якоїсь, то ви можете постити, якщо маєте таку потребу. Вона полягає в тому, що ви обмежуєте себе в чомусь. Заради того, щоб зосередитись на духовному сприйнятті того свята, яке наближається”, — розповідає редемпторист о. Сергій Гончаров.

Невід’ємною частиною святкування народження Ісуса Христа є колядки. Отець розповідає, їх прирівнюють до молитви, адже слова коляди мають глибокий релігійний зміст. Також на головних площах міст та в церквах встановлюють різдвяні шопки.

Загалом Різдво є одним із 12 найбільших релігійних свят. За біблійними свідченнями цього дня народився Син Божий Ісус Христос. Різдво закликає християн до внутрішнього відродження, до оновлення усього — людини, сім’ї, нації, держави, всесвіту.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,