19.04.2024

Відродити пам’ять про батька: Мирослава Ярмуш збирає батьківську творчість та видає посмертні збірки

Креатор буд

Поет, прозаїк, культурний та громадський діяч Тернополя – так можна охарактеризувати Василя Ярмуша. За життя він зазнав переслідувань КДБ і встиг видати лише одну невеличку збірку, хоча його доробок – просто неосяжна кількість віршів, творів і новел. Продовжити батькову справу та надати друге життя його творчості вирішила донька – Мирослава Ярмуш.

Пані Мирослава розповіла, що збирає вірші крок за кроком з різних джерел – вдома, серед знайомих та у газетах. Жінка впевнена, це її обов’язок – популяризувати творчість батька та видавити збірки. Адже у творах Василь Ярмуш буде завжди живим, а найважливіше – корисним для суспільства.

Мирослава Ярмуш уже понад 3 роки продовжує батькову справу. Зазначає, це не легко – довелось здобути нові навички, але вона впевнена, що завжди й у всьому допомагає батько, але уже із неба. Їй вдалось видати декілька збірок Ярмуша, остання – “Ідилія ночі” з’явиться у книгарнях уже через тиждень.

Жінка показує фото, на якому батько – у центрі Тернополя. Тут же символічно зачитує особливий вірш. Саме його він присятив їй – своїй дочці Мирославі.

Показала нашій знімальній групі пані Мирослава і зірку Василя Ярмуша, яку у 2017-му встановили на Алеї зірок, на вулиці Гетьмана Сагайдачного у Тернополі.

Мрія Мирослави Ярмуш – створити та очолити мистецьку школу “Розмай” і цим продовжити батьківську справу, адже колись аналогічну створив він.

На досягнутому жінка не планує зупинятися і наступного року хоче видати збірку патріотичних віршів, новел та дум Василя Ярмуша. Окрім цього, у Youtube діє канал, де охочі можуть отримати чимало відеоінформації про митця.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,