03.05.2024

Верховна Рада ухвалила зміни до КПК щодо розвантаження суддів

Креатор буд

Верховна Рада України на позачерговій сесії ухвалила в цілому проект закону №2456 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо здійснення кримінального провадження в суді першої інстанції колегією суддів. Відповідне рішення підтримали 278 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проект закону № 2456 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо здійснення кримінального провадження в суді першої інстанції колегією суддів спрямований на розвантаження суддів України від розгляду значної кількості кримінальних проваджень колегіями у складі трьох суддів, що надасть можливість пришвидшити розгляд кримінальних проваджень в судах першої інстанції, зменшить кількість кримінальних справ, які передаються із одного суду до іншого у зв’язку із неможливістю сформувати колегію суддів, що в цілому покращить якість доступу громадян до правосуддя.

Окрім того, законопроект передбачає розгляд кримінальних проваджень, щодо злочинів, за які передбачається покарання строком більше дванадцяти років, колегією суддів лише за клопотанням обвинуваченого.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,