26.04.2024

“Великодній оберіг військовому”: у Тернополі БО “Платформа Єдності” організувала акцію для захисників та їхніх дітей

Ваша реклама

Понад 100 дітей військовослужбовців виготовляли обереги для ЗСУ. Малюнки, аплікації та саморобки діти поставили у пакунки з пасками та солодощами, які надали підприємці Тернопільщини. Таку акцію організувала благодійна організація “Платформа Єдності”.

“Це такий масштабний захід, в якому формуватимуть великодні кошики для військових. Також діти військовослужбовців виготовляють великодні обереги, які також долучать в ті великодні набори і відправлять завтра на передову”, — заявив засновник БО “Платформа Єдності” Тарас Серетний.

Дітки виготовляли обереги у різних техніках. Аби в маленьких учасників все вийшло їм допомагали вчителі та старші діти.

“Ми тут проводимо майстер-класи для діток різноманітного плану з паперопластики, з бісеру, з фетру, з різноманітних матеріалів”, — відзначила заступниця директора з навчально-виховної роботи КЗ ТМР “Станція юних техніків” Олена Митолинська.

“Всі прекрасно знають, що це для наших воїнів, тих, хто зараз воює за наш спокій, щоб ми могли спокійно провести тут час”, — сказала учасниця акції Вікторія.

З особливою любов’ю робили обереги діти своїм батькам. Ті зараз воюють, тож такий подаруночок з дому — неабияка підтримка.

“Ми робили яєчко своєму татові, який нас захищає, захищає Україну. Ми тата любимо, цілуємо і чекаємо вдома”, — розповіла учасниця акції Каріна.

Кожна дитина поставила свій власноруч виготовлений оберіг у пакунок з паскою та великодніми смаколиками.

“Вони сьогодні роблять оберіг, який ми з пасками та смаколиками освячуємо та передаємо нашим військовим на фронт, для того щоб їм підняти дух і передати частинку свята”, — пояснив волонтер БО “Платформа Єдності”, підприємець Павло Коломієць.

Великодні пакунки передадуть воїнам з Тернополя, які зараз захищають нашу державу.

“Це наші хлопці з нашого Тернополя і військової частини. Ми не можемо говорити, але вони поїдуть туди. Буквально сьогодні будуть подарунки приготовлені, освячені і відправлені”, — наголосив волонтер БО “Платформа Єдності” Юрій Смакоуз.

Волонтери “Платформи Єдності” додають, що розуміють як воїни чекають на великодні пакуночки з рідного міста. Тому надалі допомагатимуть військовим там та їхнім рідним тут.

“Коли перебував на фронті, ми з побратимами дуже раділи, коли з дому приїздили передачі. Це дуже велика радість дял тих людей, котрі знаходяться дуже далеко від дому і займаються важливою справою — захистом нашої батьківщини. І тому частинка тепла, любові з рідного міста — це надзвичайно важливо”, — волонтер БО “Платформа Єдності” Володимир Місько.

Великодні пакунки освятили і перед відправкою священник поставив образки Божої Матері, яка захищатиме наших воїнів. А усі діти отримали солодкі презенти від благодійної організації “Платформа єдності”.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , , ,