23.04.2024

Свято для дітей військових організувала БО “Платформа єдності”

Ваша реклама

Вистава для дітей. Історію створення Богом Ноєвого ковчегу переповідають актори. Відбувалось дійство у Тернопільському драмтеатрі. Цього разу виставу переглядають 500 діток, батьки яких зараз захищають нашу Батьківщину. Для святкового настрою перед показом кожен з них отримав іграшку. У холі діти самі діставали подарунки з мішка. Організатором заходу є благодійна організація “Платформа єдності”.

“Ми неодноразово організовуємо такі заходи, але цього разу вирішили змінити формат і організувати його в драмтеатрі. Для дітей провести виставу і передати їм подарунки. Цього разу ми запрошували не переселенців, не дітей, які вимушено покинули свої домівки, а синів і доньок військовослужбовців”, — відзначив голова благодійної організації “Платформа єдності” Тарас Серетний.

На сцені дітям показували виставу про трьох друзів-пінгвінів, які веселились допоки до них не прилетіла голубка і вручила квитки на ковчег, адже Бог оголосив про всесвітній потоп.

“Сьогоднішній захід — дуже важливий для діток, батьки яких зараз служать на передовій, роблять дуже важливі справи”, — зауважив заступник начальника Тернопільської ОВА Михайло Гапула.

“Це добра традиція — свято святого Миколая, новорічних свят, коли ми зустрічаємося і вручаємо подарунки дітям. Коли частинку радості і добрих емоцій даруємо малим терноплянам. У такий спосіб ми підтримуємо християнські традиції, які панують нашому краї”, — пояснив волонтер благодійної організації “Платформа єдності” Володимир Місько.

І діти в захваті зацікавлено спостерігали за дійством, яке відбувається на сцені. А актори взаємодіяли із маленькими глядачами і залучали їх до участі.

Після вистави – знову подарунки. Солодощі їм вручили волонтери благодійної організації “Платформа єдності”. Вистава подарували настрій не лише малечі, а й дорослим. І цим організатори задоволені.

“Щороку для наших дітей святий Миколай приносив дарунки. Для дітвори це було свято дива, вони очікували подарунків, свята, а цього року все змінилось через війну з росією. Найбільше наші діти хочуть, щоб їхні батьки повернулися додому. У святого Миколая вони просять перемоги і миру”, — заявив волонтер благодійної організації “Платформа єдності” Павло Коломієць.

Організатори кажуть, в такі сумні часи вони хотіли б подарувати дітям щастя та посмішки. А ще відволікти і їх, і батьків від сирен та поганих новин.

“Платформа єдності”, драматичний театр і небайдужі тернополяни вирішили провести цю акцію для дітей захисників. Ми хочемо, щоб вони на деякий час забули про біду і негаразди. Прагнемо, щоб вони поринули в світ казки і отримали подарунки і вийшли з хорошими приємними думками, — сказав волонтер благодійної організації “Платформа єдності” Юрій Смакоуз.

Волонтери “Платформи єдності” працюють з першого дня повномасштабного вторгнення росії. Тож не могли пропустити можливості подарувати дітям настрій різдвяних свят.

“У нас є дуже багато планів і заходів, щоб приносити радість нашим діткам, щоб вони відчували себе потрібними, що про них дбають. І так само я думаю і тішаться дорослі, тому що дійсно таке дійство потрібно”, — підсумувала волонтер благодійної організації “Платформа єдності” Леся Серетна.

Подякувати тим, хто пожертвував святами в колі сім’ї і боронить країну. Така мета організаторів. Сім’ї захисників повинні знати, що їх завжди підтримають. А самі бійці – що в тилу їхні рідні захищені.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,