23.04.2024

“Дарунок американським друзям”: у Тернополі діти плетуть браслети, щоб обміняти їх на гумдопомогу

Ваша реклама

Дітки плетуть браслети для американців, ті ж у свою чергу відправляють в Україну гуманітарну допомогу. Така акція має назву –  “Дарунок американським друзям”. Започаткували її у США та Великобританії спеціально для українців. Тернопіль став одним із перших міст, де її провели. На місці долучились до акції волонтери благодійної організації “Платформа Єдності”.

“Діти-переселенці, наші діти, плетуть браслетики, які потім будуть відправлятися в сполучені штати, для того щоб люди не забували , що є Україна в якій є війна, в якій є проблеми”, — заявляє засновник ГО “Платформа Єдності” Юрій Смакоуз.

“Від початку війни Україну підтримує весе цивілізований світ, в тому числі Америка і американці. Сьогодні день незалежності Америки і ми вирішили організувати цей захід, аби показати свою вдячність та підтримку”, — каже підприємець Павло Коломієць.

Американські волонтери спершу хотіли розігрувати українські браслетики на аукціоні. Проте вирішили обмінювати на необхідні для переселенців та військових речі. Таким чином волонтери “Платформи Єдності” хочуть зібрати найбільший гуманітарний вантаж.

“Коштів нам не потібно відправляти. Натомість ми сказали відправляйте нам гуманітарну допомогу, аби ми змогли її надати нашим захисникам, переселенцям”, — відзначив голова ГО “Платформа Єдності” Тарас Серетний.

Окрім благодійної мети, акція мала і розважальний характер. Дітки не тільки плели блакитно-жовті браслети, а й ласували традиційними американськими смаколиками. Також вчились нових танцювальних рухів із професійними танцюристами.

“Не всіх на вчили тримати зброю в руках, а ми підтримуємо нашу Україну тим чим можемо: культурою нашою, танцем та піснею. Зазвичай ми міксуємо, сучасні рухи і українські пісні для того щоб діти були задоволені, щоб їм було цікаво”, — пояснила власниця школи сучасних танців Христина Середа.

“Подивіться на обличчя цих дітей. Це неймовірно, коли вони знають, що треба такий браслетик одягнути не тільки на кожного українця, а й американця”, — підмітила працівниця ресторану “Оскар” Тамара Чупанова.

Дітки прийшли сюди, аби перш за все допомогти зробити необхідну кількість браслетів, задля  гуманітарної допомоги для потребуючих. Окрім цього, додають, такі акції потрібні і для переселенців, які прибувають у наше місто.

Акція “Дарунок американським друзям” у Тернополі триватиме допоки не сплетуть необхідну кількість браслетиків. А їх, волонтери “Платформи єдності” разом із дітками, планують зробити близько 50 тисяч.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,