25.04.2024

Вчитель у ролі учня: як географ із Гусятина склав ЗНО на 200 балів і чим зацікавлює до науки школярів

Ваша реклама

Вчитель географії та економіки Гусятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Михайло Ковальчук цьогоріч разом зі своїми учнями складав зовнішнє незалежне оцінювання із географії. Результат здивував усіх – вчитель отримав максимальні 200 балів. А пройшов через це, бо хотів на власному досвіді відчути, через що проходять діти під час тестування.

Пан Михайло пригадує, багато учнів не хотіли складати ЗНО через епідемію, відтак, вирішив підтримати молодь власним прикладом.

У школі, де вчителює Михайло Ковальчук, кажуть, не здивувалися тому, що він пішов складати ЗНО. Адже тут фахівця знають, як справжнього новатора, який не боїться експериментів і нових викликів.

До прикладу, нашій знімальній групі розповів, як започаткував із учнями проєкт “Переверши вчителя”. А почалося все з того, що Михайло не міг придумати, як би змусити семикласників вивчити країни Африки дистанційно, тож, вирішив вигадати щось таке, чим би діти зацікавилися – і це вдалося.

Також пан Михайло показав нам туристичний маршрут “Подорож українським кораловим рифом або Медобори запрошують”. Його у 2016 році розробив разом із учнями. Проєкт став переможцем конкурсу від обласного управління туризму.

Колеги і ті, хто знають Михайла Ковальчука, в один голос кажуть, що він фанат своєї справи. Любить і активно досліджує рідний край, залучає до цікавої науки своїх учнів. Зауважує, не всі позитивно сприйняли його ініціативу скласти ЗНО, та він пишається власним результатом, адже тепер точно знає, через що щороку проходять його учні. Упевнений, ЗНО – це об’єктивний спосіб оцінити знання учнів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,