04.05.2024

В обласному управлінні поліції підбили підсумки роботи за перше півріччя цього року

Креатор буд

У Головному управління Національної поліції Тернопільщини сьогодні відбулася колегія за підсумками роботи за перше півріччя 2020 року.

Головував на засіданні генерал поліції Олександр Богомол. Він зауважив, що є чимало позитивних та ефективних напрацювань у роботі наших служб та підрозділів, проте завжди варто бути самокритичним, адже прорахунків теж вистачає.

Майже ціле півріччя поліції довелося працювати в умовах карантинних заходів через поширення коронавірусу COVID-19. Проте це не завадило тримати під контролем криміногенну ситуацію в області, не допустити її ускладнення, а на деяких напрямках покращати оперативну обстановку.

Упродовж січня-червня до Єдиного обліку Головного управління Національної поліції в Тернопільській області зареєстровано майже 62 тисячі заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Аналіз кількості зареєстрованих на території області на одиницю населення злочинів загалом вказує на певне зменшення рівня злочинності.

Дисципліна та дотримання законності поліцейськими – ще одне важливе питання, яке обговорювалося під час колегії. Олександр Богомол наголосив, що поліція працює відкрито та робота правоохоронців знаходиться під постійним контролем громадськості та активістів. Тому жодних проявів неповаги до закону та порушення дисципліни серед працівників не має бути. За найменший проступок, зазначив керівник ГУНП в області слідуватиме відповідальність. Все ж, звернув увагу і на те, що закон захищає і працівників правоохоронного органу, тому тим, хто норовить чинити спротив чи виявляти агресію щодо поліцейського теж варто пам’ятати про невідворотність покарання.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,