28.03.2024

Уряд планує видавати українцям ковід-сертифікати двох кольорів

Ваша реклама

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю з медичним експертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою розповів про ковід-сертифікати, які невдовзі видаватимуть українцям. Чиновник зазначив, що документи будуть жовтого та зеленого кольорів.

“Жовтий” документ свідчитиме про те, що його власник отримав першу дозу вакцини, а “зелений” – про повну вакцинацію громадянина України. Сертифікат зеленого забарвлення діятиме рік, жовтого – до завершення імунізації.

“Внутрішній сертифікат про вакцинацію поки видається на півроку – але після того, як сплине термін його дії, треба буде відмовитися від нього і завантажити новий також на півроку. Таким чином, і внутрішній,і міжнародний сертифікат буде видаватися терміном дії на 1 рік з моменту завершення курсу щеплення”, – зазначив Ігор Кузін.

Наразі урядовці працюють над тим, щоб послабити карантинні обмеження для вакцинованого населення, які матимуть ковід-сертифікати. Вже відомо, що полегшення стосуватимуться підприємців, зокрема діяльності закладів громадського харчування.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,