19.04.2024

Український медик розповів, які пацієнти важко переносять ураження штамом “Дельта”

Ваша реклама

В Україні зафіксували початок третьої хвилі коронавірусної інфекції. З кожним днем штам “Дельта” інфікує все більше українців.

Завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Сергій Дубров пояснив, як протікає сплеск ковіду у регіонах держави.

За його словами, Україна має доволі поступове зростання кількості нових випадків коронавірусної хвороби на відміну від більшості країн світу. Це пов’язано і з вакцинацією, і з великою кількістю осіб, які перехворіли на COVID-19.

«Наскільки потужною буде теперішня хвиля коронавірусної хвороби в Україні та чи витримає наша медична система, залежатиме від сумлінного дотримання протиепідемічних заходів українцями», — зазначив в коментарі для спільноти «Коронавірус інфо» Сергій Дубров, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця.

Наразі штам COVID-19 «Дельта» вражає людей молодого та середнього віку, абсолютно здорових, без супутньої патології, які мають тяжкий перебіг коронавірусної хвороби. У 10 разів більше госпіталізують дітей, ніж під час попередніх хвиль.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,